Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Γωνιακός Καναπές: ο σωστός τρόπος τοποθέτησης

Είστε κι εσείς από εκείνους που λατρεύουν τον γωνιακό καναπέ; Πολύ καλά κάνετε! Γιατί ο γωνιακός καναπές είναι απλώς υπέροχος. Άνετος, ευρύχωρος ότι χρειάζεστε για να χαλαρώσετε και να φιλοξενήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα δημιουργώντας μια cosy ατμόσφαιρα.  Γνωρίζετε όμως ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τον τοποθετήσετε στο σαλόνι σας;  Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος και πως πρέπει να τον τοποθετήσετε στο χώρο σας;

Καταρχάς πριν μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε γωνιακό καναπέ μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας για να επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος. Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε έναν καναπέ που δεν θα πνίγει το σαλόνι σας. Για να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος για τον δικό σας χώρο ρίξτε μια ματιά στο σαλόνι σας και σκεφτείτε που θα θέλατε να τοποθετήσετε τον γωνιακό καναπέ σας.  Λάβετε υπόψιν σας, πέρα από τις διαστάσεις του χώρου, τη θέση της τηλεόρασης, του τζακιού καθώς και τα ανοίγματα και τα περάσματα του σαλονιού. Μην ξεχνάτε πως σε ένα μικρό σαλόνι ενας γωνιακός καναπές με καθαρές γραμμές μπορεί να ταιριάζει καλύτερα και να κάνει τον χώρο να δείχνει πιο τακτοποιημένος από ότι ένας διθέσιος ή τριθέσιος καναπές.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του καναπέ στο χώρο, η πιο safe επιλογή είναι να τον τοποθετήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του στους τοίχους. 
Ωστόσο, αν έχετε κουζίνα που είναι ενιαία με τον σαλόνι σας, τότε μια πολύ ωραία ιδέα για να την χωρίσετε από το σαλόνι είναι να βάλετε την μια πλάτη του γωνιακού καναπέ σαν ένα διακριτικό και όμορφο διαχωριστικό. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε πέρασμα από τον ένα χώρο στον άλλο και θα οριοθετήσετε διακριτικά τα μέρη του σπιτιού σας.  
Επιπλέον, ένας καλός «βοηθός» για να βρείτε που θα βάλετε τον καναπέ στο σαλόνι σας, είναι η υποδοχή για την τηλεόραση. Ανάλογα που θα τοποθετήσετε την τηλεόραση σας, αντίστοιχα θα τοποθετήσετε και τον καναπέ σας. Κι αυτό γιατί όλοι όσοι κάθονται στον καναπέ θα πρέπει να μπορούν να βλέπουν χωρίς να δυσκολεύονται. Αν, πάλι, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να τον βάλετε με τέτοιο τρόπο ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στη μέση και απέναντι από την μεγαλύτερη πλευρά του.
Έχετε στο μυαλό σας πως, σύμφωνα με τους κανόνες διακόσμησης, η τοποθέτηση του καναπέ θα πρέπει να ακολουθεί τη διαρρύθμιση του χώρου.  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, αν, για παράδειγμα, το σαλόνι σας είναι μακρόστενο, τότε η πιο μεγάλη πλευρά του καναπέ πρέπει να ακολουθεί αυτές τις διαστάσεις. Έτσι θα εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο και το σαλόνι σας θα φαίνεται μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι.