Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Αυτή είναι η ιστορία του μπουφέ!

Μπουφές, ένα από τα πιο εντυπωσιακά έπιπλα που βρίσκονται στο σπίτι, διακοσμώντας κατά βάση την τραπεζαρία. Ποια όμως είναι η ιστορία του μπουφέ, πώς έγινε must και από πού κρατάνε αλήθεια οι ρίζες του; Όλα ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια από τη Σουηδία, όπου αρχικά ήταν ένα τραπέζι στο οποίο σερβίρονταν αλκοολούχα σφηνάκια. Με τον καιρό χρησίμευσε και για το σερβίρισμα του φαγητού και ονομάστηκε «smorgasboard», ως το έπιπλο από όπου κάθε προσκεκλημένος μπορούσε να σερβιριστεί.
Το «smorgasboard» άρεσε πολύ και στους Γάλλους όμως, όπου ήθελαν να εμπλουτίσουν περισσότερο τη φιλοσοφία του σχεδιάζοντας ένα έπιπλο που θα μπορούσε παράλληλα με τη χρηστικότητα του να επιδεικνύει τα χρυσά και ασημένια σερβίτσια τους. Τα γεύματα που σερβίρονταν σε αυτό το έπιπλο, ονομάστηκαν «γεύματα μπουφέ», όρος που χρησιμοποιείται μέχρι τις μέρες μας στο λεξιλόγιο της γαστρονομίας και αφορά το σημείο από όπου μπορεί να επιλέξει ελεύθερα κάποιος φαγητό και στην ποσότητα που επιθυμεί.
Μέσα στα σπίτια μας ο μπουφές έχει ένα πιο ενισχυτικό και «δυναμικό» ρόλο. Πέρα από τα παραπάνω χρησιμοποιείται και σαν αποθηκευτικός χώρος, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτει άνετα και ευρύχωρα ντουλάπια αλλά και συρτάρια για να φυλάξουμε μεταξύ άλλων σερβίτσια, τραπεζομάντηλα και χρηστικά αντικείμενα για το σερβίρισμα του φαγητού. Επιπλέον στη μεγάλη επιφάνειά του ταιριάζουν ιδανικά είτε εντυπωσιακά διακοσμητικά που αναδεικνύουν το χώρο μας, όπως είναι κηροπήγια και γλυπτά ή απλώς τις κορνίζες με τις οικογενειακές μας φωτογραφίες. Αδιαμφισβήτητα ο μπουφές αποτελεί ένα έπιπλο που ταιριάζει σε κάθε σπίτι, αρκεί να επιλέξει κανείς το κατάλληλο σχέδιο που θα δέσει άψογα με την υπόλοιπη διακόσμηση των χώρων.