Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Οδηγός επιλογής επίπλων για μικρούς χώρου

Η διακόσμηση και η επίπλωση μικρών χώρων μπορεί να φαίνεται μια δύσκολη πρόκληση, αλλά με τις σωστές επιλογές μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λειτουργικό και καλαίσθητο χώρο που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας. Εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε έπιπλα που θα μεγαλώσουν τον χώρο σας χωρίς να θυσιάσετε τίποτα σε στυλ και άνεση.

1. Επιλέξτε πολυχρηστικά έπιπλα

Σε μικρούς χώρους, κάθε τετραγωνικό εκατοστό μετράει. Τα πολυχρηστικά έπιπλα είναι η ιδανική λύση. Σκεφτείτε έναν καναπέ-κρεβάτι, ένα τραπέζι που μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο ή ακόμα και μια αποθηκευτική μονάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σκαμπό. Τα έπιπλα αυτά όχι μόνο εξοικονομούν χώρο, αλλά προσφέρουν και περισσότερες λειτουργίες, καλύπτοντας πολλαπλές ανάγκες σε ένα κομψό πακέτο.

2. Εκμεταλλευτείτε κάθετες επιφάνειες

Όταν το δάπεδο περιορίζεται, οι τοίχοι προσφέρουν εξαιρετική ευκαιρία για αποθήκευση και διακόσμηση. Βιβλιοθήκες που εκτείνονται σε όλο το ύψος του τοίχου, ράφια ή και ντουλάπια τοίχου μπορούν να δώσουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο χωρίς να καταλαμβάνουν πολύτιμο δάπεδο. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε κρεμαστά φωτιστικά ή διακοσμητικά για να ενισχύσετε την αισθητική του χώρου.

3. Επιλέξτε έπιπλα με λεπτή γραμμή και ελαφριά υλικά

Σε μικρούς χώρους, είναι σημαντικό τα έπιπλα να φαίνονται “ελαφριά” στο μάτι. Επιλέξτε κομμάτια με λεπτές γραμμές, χωρίς περιττές διακοσμήσεις, που αφήνουν τον χώρο να αναπνεύσει. Υλικά όπως το γυαλί ή τα μεταλλικά πλαίσια δημιουργούν την αίσθηση του ανοιχτού και φωτεινού χώρου, αντί για βαριά ξύλινα έπιπλα που μπορεί να κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μικρός.

4. Σκεφτείτε τα αναδιπλούμενα ή επεκτεινόμενα έπιπλα

Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, τα αναδιπλούμενα ή επεκτεινόμενα έπιπλα μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Τραπέζια που μεγαλώνουν όταν χρειάζεται ή καρέκλες που μπορούν να αποθηκευτούν όταν δεν χρησιμοποιούνται προσφέρουν μεγάλη ευελιξία. Αυτά τα έπιπλα μπορούν να προσαρμοστούν στις καθημερινές ανάγκες σας, προσφέροντας επιπλέον λειτουργικότητα όταν τη χρειάζεστε περισσότερο.

5. Δώστε σημασία στο φωτισμό και τα χρώματα

Το σωστό φως μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Επιλέξτε έπιπλα σε ανοιχτά χρώματα και προτιμήστε φωτιστικά που ενισχύουν το φυσικό φως. Ένας καλός συνδυασμός από επιτραπέζια φωτιστικά, απλίκες και κρεμαστά φωτιστικά μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο ανοιχτός και φωτεινός.

6. Προσαρμόστε τις διαστάσεις στις ανάγκες σας

Στους μικρούς χώρους, οι σωστές διαστάσεις είναι κρίσιμες. Προσπαθήστε να βρείτε έπιπλα που ταιριάζουν ακριβώς στον χώρο σας, χωρίς να είναι ούτε υπερβολικά μεγάλα ούτε υπερβολικά μικρά. Μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή ειδικών κατασκευών που θα ανταποκρίνονται τέλεια στις ανάγκες και τις διαστάσεις του δικού σας χώρου.

7. Επιλέξτε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους

Σε μικρά διαμερίσματα, η αποθήκευση είναι το κλειδί. Αναζητήστε έπιπλα που προσφέρουν επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, όπως κρεβάτια με αποθηκευτικά συρτάρια, τραπεζάκια σαλονιού με ράφια ή καναπέδες με αποθηκευτικά διαμερίσματα. Αυτά τα έπιπλα συνδυάζουν λειτουργικότητα με κομψό σχεδιασμό.