Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Μετατροπή βρεφικού δωματίου σε νηπιακό

Το βρεφικό δωμάτιο είναι συνήθως κατάλληλο μέχρι το παιδί να συμπληρώσει τα τρία χρόνια της ζωής του. Είναι η περίοδος που πια αρχίζει να διαμορφώνει τις προτιμήσεις του και σ’αυτό το, όμορφο ομολογουμένως, στάδιο συνεργαστείτε μαζί του για το θέμα που θα ήθελε να έχει το δωμάτιο του. Αν νομίζετε ότι το παιδί σας θα είναι σε αυτό το δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή περισσότερο από 2 έτη, προτιμήστε να έχει κλασικό θέμα, όπως τα ζώα και οι πριγκίπισσες. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε σκηνές από τη φύση ή επαναλαμβανόμενα μοτίβα που θα συμπληρώνονται με τα υπόλοιπα αντικείμενα στο δωμάτιο και θα απαιτούν λιγότερο κόπο σε μελλοντική αναδιαμόρφωση.
Έπιπλα: Εάν η βρεφική κούνια μετατρέπεται σε κρεβάτι για νήπια, έχετε τη λύση μέχρι το παιδί να πάει στο Δημοτικό σχολείο. Εάν αγοράσετε καινούριο κρεβάτι, θα είναι μια διασκεδαστική επιλογή για το μικρό σας αφού υπάρχουν σε διάφορα σχέδια για να ταιριάζουν με το θέμα του δωματίου του.
Άλλα έπιπλα που θα χρειαστείτε είναι ένα χαμηλό τραπέζι και 2-3 καρέκλες σε παιδικό μέγεθος, καθώς και έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας ενδιαφέρονται κυρίως για εξερεύνηση, χειροτεχνίες και χρώμα. Όσο περισσότερο χώρο τους παρέχετε για την άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων, μικραίνουν οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν τους τοίχους ή τις πόρτες σας.
Επίσης οι βιβλιοθήκες είναι πολύ αγαπητές στα νήπια, μπαίνουν στο πνεύμα της οργάνωσης κι αυτό τους ενθουσιάζει. Προτιμήστε όμως να μην είναι πολύ ψηλή γιατί σε περίπτωση που το παιδί σε μία από τις συνηθισμένες του «σκανδαλιές» αναρριχηθεί, το κέντρο βαρύτητας του επίπλου να είναι αρκετά χαμηλό, ώστε η πιθανή ανατροπή του να μην είναι ανησυχητική.