Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από καφέ, κρασί και κερί από το χαλί σας!

Οι ώρες που περνάμε στο καθιστικό μας είναι ανεκτίμητες, εκεί χαλαρώνουμε πίνοντας τον καφέ μας ή ένα ωραίο κόκκινο κρασί υπό το φως των κεριών. Μία απότομη κίνηση όμως μπορεί να χαλάσει την ατμόσφαιρα και τη διάθεση μας, όταν ο καφές, το κρασί ή το κερί χυθούν πάνω στο χαλί. Μη σας πιάνει πανικός, αντιμετωπίζεται. Τρόπος υπάρχει και μάλιστα χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά. Αρκεί να επέμβετε εγκαίρως.
Αν πέσει στο χαλί σας κόκκινο κρασί η καφές, τοποθετήστε αμέσως πάνω στο λεκέ χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την υγρασία. Πιέστε δυνατά για να τραβήξει όσο περισσότερη γίνεται και συνεχίστε με μία καθαρή στρώση χαρτιού όταν λερωθεί η πρώτη. Όταν έχει στεγνώσει ο λεκές, σίγουρα θα έχει αφήσει σημάδι. Αυτό που κάνετε είναι το εξής: Βάζουμε σ’ένα ψεκαστήρα ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού οξυζενέ με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σόδα και ψεκάζουμε το λεκέ. Παίρνουμε πάλι χαρτί κουζίνας και τρίβουμε ελαφρά για να απορροφηθεί το διάλυμα. Στη συνέχεια με μία λευκή πετσέτα ξεβγάζουμε με νερό. Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές. Τέλος ανασηκώνουμε τη βρεγμένη επιφάνεια του χαλιού και τη στεγνώνουμε με πιστολάκι μαλλιών.
Στην περίπτωση που πάνω στο χαλί έχει πέσει κερί, χρησιμοποιούμε και πάλι χαρτί κουζίνας πιέζοντας το από πάνω με ζεστό σίδερο. Από τη ζεστή θερμοκρασία το κερί θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το χαρτί. Αν παρόλα αυτά μείνουν κάποια υπολείμματα, τα αφαιρούμε με ένα καθαρό πανί πάνω στο οποίο θα έχουμε ρίξει μία μικρή ποσότητα βενζίνης ή διαλυτικού χρωμάτων.