Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

4 κοινά λάθη που κάνουν τη διαφορά!

Ο πυρήνας του σπιτιού είναι το σαλόνι μας. Σε αυτό ρίχνουμε την μεγαλύτερη βαρύτητα της διακόσμησης, καθώς είναι ο χώρος που χρησιμοποιείται πιο συχνά τόσο από την ίδια την οικογένειά, όσο κι από τους επισκέπτες. Είναι ο χώρος που αναδεικνύει το στυλ μας και θέλουμε να δείχνει άνετος και σωστά διακοσμημένος. Όσο κι αν το internet έχει συμβάλλει αρκετά ως προς την ενημέρωση γενικά αλλά και ειδικά σχετικά με το σπίτι και τη διακόσμηση, ωστόσο, δεν παύουν να γίνονται ορισμένα λάθη. Πρόκειται για αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, που δίνουν την αίσθηση ότι κάτι λείπει ή ότι κάτι δεν ταιριάζει στον χώρο, χωρίς να μπορούμε να το εντοπίσουμε με την πρώτη ματιά. Σας παρουσιάζουμε τα πιο κοινά λάθη στη διακόσμηση και πως να τα διορθώσετε. Γιατί, αν και δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι διακοσμητές, μπορούμε να «κλέψουμε» τις τεχνικές τους!

Φωτισμός 
Ο φωτισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της διακόσμησης, καθώς μπορεί να αναδείξει, ή να «κρύψει» ορισμένα σημεία του χώρου, να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να αλλάζει την αισθητική ανάλογα με την ένταση του.
Οι περισσότεροι τοποθετούν μόνο ένα φωτιστικό στο σαλόνι χωρίς ρυθμιστή έντασης. Για να αναδείξετε το καθιστικό σας - εκτός από το κεντρικό φωτιστικό στο ταβάνι - επιλέξτε να φωτίσετε έπιπλα ή σημεία που θέλετε να αναδείξετε. Επιλέξτε 2-3 διαφορετικά φωτιστικά ή κρυφό φωτισμό κι αναδείξετε τα σημεία με την εναλλαγή στην ένταση του φωτός. Επιλέξτε να βάλετε dimmer για να αυξομειώνετε την ένταση ανάλογα με την περίσταση. Προσοχή αν έχετε περισσότερες από μία πηγές φωτός στο καθιστικό, μην επιλέγετε να εκπέμπουν όλες το ίδιο δυνατά. Για να αναδείξετε τις υφές και τον όγκο του χώρου δώστε διαφορετική ένταση σε κάθε πηγή φωτός.

Κουρτίνες
Το σύνηθες είναι οι κουρτίνες να βρίσκονται κρεμασμένες ακριβώς στο ύψος του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας. Για να δώσετε ύψος στο δωμάτιο και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση οτι ο χώρος είναι πιο άνετος κρεμάστε τις κουρτίνες σχεδόν στο ύψος της πλάκας οροφής. Φροντίστε, μάλιστα, οι κουρτίνες να «πατούν» ελαφρώς στο πάτωμα, ακόμα και αν πρόκειται για παράθυρο.

Μαξιλάρια 
Τα μαξιλάρια, είναι μία καλή ευκαιρία να δείξετε το στυλ που σας αρέσει μέσα από τα χρώματα και τα σχέδια που θα επιλέξετε. Για να δημιουργήσετε ένα πιο ζεστό και άνετο σαλόνι προσθέστε επιπλέον μαξιλάρια στον καναπέ σας. Αυτή η απλή προσθήκη θα κάνει πιο εξατομικευμένη την διακόσμηση σας!

Γωνίες
Θέλοντας να εξοικονομήσουμε χώρο «κολλάμε» τον καναπέ στον τοίχο… λάθος! Οι ειδικοί συμβουλεύουν να «βγούμε από τις γωνίες». Για να δώσουμε στα έπιπλα τον απαιτούμενο χώρο να αναπνεύσουν μια έξυπνη ιδέα είναι να αφήσετε λίγο κενό χώρο πίσω από τον καναπέ, να προσθέσετε ράφια ή ένα φωτιστικό. Έτσι δεν θα χάσετε ωφέλιμο χωρο, το αντίθετο. Θα δημιουργήσετε επιπλέον χώρο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πειραιώς 45, Αθήνα Μοσχάτο
info@galanis-inhouse.gr
210 4826331 - 210 4827856
2111823153
Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 18:00
NEWSLETTER
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων