Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Αλλαγές στην διακόσμηση λόγω... covid

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο η πανδημία δεν έφερε αλλαγές μόνο στην καθημερινό τρόπο ζωής μας, αλλά και στην διακόσμηση του σπιτιού μας.
Μέχρι πρότινος το σπίτι αποτελούσε το χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης μετά από μια κουραστική μέρα. Πλέον το σπίτι μας έχει μετατραπεί σε γραφείο, σχολείο, γυμναστήριο, χώρο διασκέδασης και πολλά ακόμη. 
Η πανδημία Covid-19 έδωσε νέα πνοή στην διακόσμηση του σπιτιού μας και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε πλέον τον κάθε χώρο ξεχωριστά. 
Η άνεση, η ασφάλεια και η χρηστικότητα αποτελούν το τρίπτυχο που ο καθένας αναζητά για τα έπιπλα και την διακόσμηση του σπιτιού του. 
Γιατι το σαλόνι -που πλέον έχει μετατραπεί και σε γραφείο- θέλουμε να είναι άνετο και φωτεινό. Το υπνοδωμάτιο -που πλέον αποτελεί και το προσωπικό μας γυμναστήριο - θέλουμε να είναι ένας άνετος και cosy χώρος. Ενώ η κουζίνα - που πλέον είναι το πιο πολυχρησιμοποιημένο δωμάτιο του σπιτιού - θέλουμε να είναι πρακτική και να χωράει όλη την οικογένεια.    
Κι επειδή αυτές οι αλλαγές μπορεί να μην είναι προσωρινές, σας παρουσιάζουμε τις πιο σημαντικές αλλαγές που έφερε ο covid-19 στο interior design.  

Δώστε προσοχή στην είσοδο
Ίσως στην προ-covid  εποχή να μην δίναμε και τόση προσοχή στην διακόσμηση της εισόδου. Η covid εποχή όμως θέλει η είσοδος να αποτελεί το πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού μας, καθώς εκεί αφήνουμε ότι τσάντες κουβαλαμε, βγάζουμε τα ρούχα και τα παπούτσια μας, πριν μπούμε σπίτι για να πλυθούμε άμεσα ώστε να είμαστε ασφαλείς πριν μεταβούμε στο κύριο χώρο του σπιτιού. Κρεμαστές, καρέκλες και πρακτικά έπιπλα για να ακουμπάμε τα πράγματα μας διευκολύνουν την όλη διαδικασία. Επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει στην δική σας είσοδο χωρίς να περιορίζει τον ωφέλιμο χώρο για να κινείστε.

Γραφείο στο σπίτι
Η εργασία εξ αποστάσεως έχει ως αποτέλεσμα το σαλόνι να μεταμορφωθεί προσωρινά σε γραφείο. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως στο άμεσο μέλλον ένας ξεχωριστός χώρος γραφείου μέσα στο σπίτι θα είναι απαραίτητος καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν αυτόν τον τρόπο εργασίας. Ένας χώρος που είναι σχεδιασμένος για γραφείο προσφέρει τη δυνατότητα απομόνωσης και συγκέντρωσης που αυξάνει την παραγωγικότητα και φέρνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Μέχρι τότε όμως μικρές αλλαγές στο σαλόνι σας μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα σας. Ένα τραπεζάκι σαλονιού άνετο και χρηστικό όπως το Pixel μπορεί να σας δώσει την λύση που ψάχνετε. 

Κουζίνα, χώρος δημιουργίας 
Ο covid και το lockdown αλλαξαν την διάθεση όλων μας κι ανέδειξαν την κουζίνα σε χώρο πειραματισμού και δημιουργίας. Και για να δημιουργήσει κανείς αυτό που χρειάζεται είναι εργονομία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ζήτηση για πιο πρακτικές και άνετες κουζίνες, μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και έπιπλα όπου μπορεί μια οικογένεια ή ένα ζευγάρι να περάσει ευχάριστες ώρες δημιουργίας μαζί. Δείτε εδώ έπιπλα που θα ανεβάσουν την διάθεση σας για δημιουργία και γαστρονομικούς πειραματισμούς. 

Χώρος διασκέδασης
Κι όμως το σπίτι μας μπορεί να μετατραπεί σε παιδική χαρά, σε εστιατόριο, σε θέατρο, σε μπαρ. Η σύσταση για αποφυγή συνωστισμού έφερε νέους τρόπους διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι πολλές οικογένειες πραγματοποιούν βραδιές ταινίας ή μετατρέπουν το παιδικό δωμάτιο σε χώρο άθλησης και διασκέδασης για τα παιδιά. Οι παρέες ξαναβρίσκουν την ουσία τους, καθώς μικρές συναθροίσεις από σπίτι σε σπίτι έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια διασκέδασης. Ποιοτικά, υψηλού σχεδιασμού έπιπλα, τα οποία θα ομορφύνουν την καθημερινότητα και θα γίνουν κομμάτι της ζωής ενός σπιτιού  είναι η ιδανική επιλογή για να δημιουργήσετε cozy γωνίες που θα λατρέψετε εσείς και οι φίλοι σας.