Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

6+1 Tips διακόσμησης

Παραδοσιακό, μοντέρνο, minimal, country όποιο κι αν είναι το στυλ σας υπάρχουν μερικά tips στην επίπλωση του χώρου που είναι κοινά για όλους.
Η τοποθέτηση επίπλων στο χώρο και η επιλογή του κατάλληλου στυλ ή συνδυασμού επίπλων αποτελεί μια διασκεδαστική διαδικασία για τους λάτρεις της διακόσμησης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες ούτε απαράβατες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να επιλέξει για το καθιστικό του, έπιπλα που έχουν διαφορετικό στυλ, και όμως το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει. Άλλωστε, μερικές από τις πιο επιτυχημένες διακοσμήσεις έχουν ακολουθήσει το αγαπημένο mix & match.

Ανεξάρτητα από το στυλ επίπλωσης που προτιμάτε, ακολουθήστε τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα και να δημιουργήσετε μια αρμονική διακόσμηση.

  1. Αν ο χώρος είναι μικρός, επιλέξτε μονόχρωμα υφάσματα για τις κουρτίνες και τους καναπέδες, αποφεύγοντας τις ρίγες, τα φλοράλ, τα πουά, τα καρό και γενικά τα σύνθετα και πολύχρωμα μοτίβα.
  2. Τα μουντά και παστέλ χρώματα εκπέμπουν ηρεμία και είναι κατάλληλα για χώρους χαλάρωσης όπως η κρεβατοκάμαρα, ενώ αντίθετα τα έντονα και ζωηρά χρώματα προσφέρουν ενέργεια στο χώρο.
  3. Α θέλετε ο χώρος σας να δείχνει πιο ευρύχωρος επιλέξτε ανοιχτόχρωμα υφάσματα και καναπέδες με ψηλά πόδια.
  4. Αν λατρεύετε το λευκό χρώμα στον καναπέ, αλλά έχετε μικρά παιδιά η κατοικίδια τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μπεζ ή γκρι αποχρώσεις για τα υφάσματα των επίπλων σας.
  5. Σε μια άδεια γωνία του καθιστικού φροντίστε να τοποθετήσετε ένα επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φωτιστικό. Ο χαμηλός φωτισμός προσφέρει ζεστασιά στο χώρο 
  6. Οι διαστάσεις των επίπλων βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τον χώρο σας. Αν το καθιστικό σας είναι μικρό επιλέξτε καναπέ και πολυθρόνες με στενή πλάτη και μπράτσα.
  7. Στο σαλόνι σας επιλέξτε έπιπλα που θα εξυπηρετούν όλους. Ένα τραπεζάκι σαλονιού κι ένα -δύο βοηθητικά, μικρά πλαϊνά τραπεζάκια σαλονιού είναι η ιδανική επιλογή.