Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Πως να διαλέξετε το ιδανικό παιδικό γραφείο

Το διάβασμα για το σχολείο είναι μία απαιτητική διαδικασία, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Βοηθήστε το παιδί σας να αισθανθεί άνετα, ξεκινώντας από την επιλογή του κατάλληλου γραφείου και της σωστής καρέκλας.

Το κατάλληλο γραφείο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και τη διάθεση του παιδιού όταν μελετάει. Ένα καλό γραφείο βοηθάει στη συγκέντρωση και επηρεάζει τη στάση του σώματος. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε το παιδικό γραφείο. Μην ξεχνάτε ότι οι κανόνες είναι οι ίδιοι ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού.

Το ύψος του γραφείου: Το λανθασμένο ύψος μπορεί να αναγκάσει το παιδί να ανασηκώνει τους ώμους για να το φτάσει. Αυτό απαιτεί σωματική προσπάθεια και κουράζει, καθώς χρειάζεται να λειτουργήσουν περισσότεροι μύες για να δώσουν ισορροπία στο σώμα.

Το ύψος της καρέκλας: Εάν τα πόδια του παιδιού κρέμονται ενώ κάθεται στην καρέκλα, δεν θα έχει την απαιτούμενη σταθερότητα.  Αντιθέτως, αν τα πόδια του πατούν στο πάτωμα, υπάρχει μεγαλύτερη βάση στήριξης και άνεση ώστε να συγκεντρωθεί στη μελέτη.

Η κλίση του γραφείου: Ένα πολύ επίπεδο γραφείο μπορεί να κάνει το παιδί να σκύβει το κεφάλι προς τα μπρος, προκαλώντας κούραση στους μυς και πόνο στον αυχένα.

Επικλινή γραφεία: Εάν η κλίση του γραφείου δεν είναι αντίστοιχη του ύψους του παιδιού, μπορεί να το αναγκάσει να καμπουριάζει ενώ προσπαθεί να διαβάσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στη μέση.

Μικρή επιφάνεια εργασίας: Εάν η επιφάνεια του γραφείου είναι πολύ μικρή, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δάχτυλα και τις παλάμες από τη συχνή καταπόνηση με πίεση προς τα πάνω (ραχιαία) ή προς τα κάτω (παλαμιαία) και την κυκλική κίνηση των καρπών.

Κατά την επιλογή του παιδικού γραφείου, πρέπει να θυμάστε τα εξής:

  • Το παιδί πρέπει να κάθεται με ισχία, γόνατα και αστραγάλους σε γωνία 90 μοιρών.
  • Ένα μαξιλάρι μπορεί να βοηθήσει στηρίζοντας τη λεκάνη και προσφέροντας καλύτερη στάση του σώματος.