Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Πόσο συχνά θα πρέπει να απολυμαίνω τις επιφάνειες στο σπίτι μου;

Η συζήτηση για την πρόληψη και την προστασία της υγείας συνεχίζεται κι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνει κανείς υγιής είναι να βρίσκεται σε ένα καθαρό περιβάλλον. Πόσο καθαρό είναι, όμως, το σπίτι μας και κάθε πότε πρέπει να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες του; 

Δεν υπάρχει κανένας γενικός κανόνας σχετικά με το πόσο συχνά θα πρέπει να απολυμαίνονται οι επιφάνειες συχνής επαφής με τα χέρια στο σπίτι όταν κάποιος είναι άρρωστος ή για πόσο καιρό θα συνεχίσει να εστιάζει στον καθαρισμό τους όταν αναρρώσει.

Αν κάποιος είναι άρρωστος στο σπίτι είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες συχνής επαφής, ώστε να μην μεταδοθούν τα μικρόβια στους υπόλοιπους. Αυτή είναι η προϋπόθεση μιας απολυμαντικής φιλοσοφίας που ονομάζεται στοχευμένη καθαριότητα.

Η στοχευμένη καθαριότητα και απολύμανση, θα πρέπει να συμβαίνει συνεχώς, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης στο σπίτι. Σύμφωνα με την επιδημιολόγο Dr. Elizabeth Scott, καθηγήτρια μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Simmons της Βοστώνης, “καλό είναι να ακολουθείτε καθημερινή απολύμανση των επιφανειών, ειδικά αν υπάρχει άτομο που νοσεί στο σπίτι”.