Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Τι μέγεθος χαλί να αγοράσω; Οι απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις!

Το να βάλεις ένα τεράστιο χαλί στο καθιστικό σου το οποίο θα πιάνει από τον ένα τοίχο μέχρι τον άλλο δεν είναι λύση. Αντιθέτως, αυτός ο τρόπος δεν είναι καθόλου δημοφιλής στις μέρες μας. Η λύση, όσον αφορά την διακόσμηση του καθιστικού σου, είναι το να επιλέξεις το σωστό χαλί για το σαλόνι σου.

Οι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι το μέγεθος του χαλιού, το χρώμα – σχέδιο και η υφή του.


Μέγεθος χαλιού. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι χρησιμοποιούν πολύ μικρά χαλιά για τον χώρο τους. Το ιδανικό μέγεθος για ένα σαλόνι το έχουν τα χαλιά που αφήνουν 10 με 20 εκατοστά κενό στην κάθε πλευρά τους, ώστε να φαίνονται τα πλακάκια του δωματίου.

Χρώμα και σχέδιο χαλιού. Το να επιλέξει κανείς ένα χαλί το οποίο θα έχει ένα όμορφο μοτίβο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλει λίγο χρώμα στο δωμάτιο του, ειδικά αν τα χρώματα στα έπιπλα και τοίχους είναι ουδέτερα. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν υπάρχουν έντονα στοιχεία στον χώρο, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα χαλί σε λευκούς, μπεζ, καφέ ή μαύρους τόνους.
Επιπλέον, τα σχέδια έχουν την ιδιότητα να καλύπτουν τους λεκέδες, μιας και αν δεν έχουν τεράστιο μέγεθος μπορούν να θεωρηθούν και μέρος του σχεδίου. Αν πάλι το δωμάτιο έχει ήδη πολλά χρώματα αλλά είσαι λάτρης των χρωμάτων και θες ένα πολύχρωμο χαλί, προσπάθησε να βρεις εκείνο που περιλαμβάνει τα ήδη υπάρχοντα χρώματα.

Υφή χαλιού. Μπορεί τα προηγούμενα στοιχεία να θεωρούνται πιο σημαντικά αλλά και η υφή ενός χαλιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του. Τα μάλλινα χαλιά και οι φλοκάτες μπορούν να προσθέσουν ζεστασιά και απαλότητα, ενώ τα φυσικά υλικά όπως είναι το σιζάλ και το νήμα από γιούτα είναι κάπως πιο σκληρά. Το μετάξι είναι απαλό και απίστευτα κομψό αλλά ακριβό και καθαρίζεται δύσκολα.
Τέλος, για να προσθέσεις μια πιο όμορφη και μοντέρνα νότα στο δωμάτιο μπορείς να βάλεις ένα πιο μικρό χαλί, πατάκι ή διάδρομο επάνω από ένα πιο καλό χαλί. Το πιο μικρό χαλάκι, που θα βρίσκεται στο επάνω μέρος, καλό είναι να έχει ένα εντυπωσιακό σχέδιο και πιο ζωηρό χρώμα.