Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Φωτισμός τραπεζαρίας, τι να προσέξετε!

Ο σωστός φωτισμός στην τραπεζαρία είναι τόσο σημαντικός όσο και η σπουδαιότητα του ίδιου του χώρου. Ως σημείο συνάντησης οικογένειας και φίλων, σημαίνει πως πρέπει να είναι ζεστός και να διαχέεται τόσο όσο χρειάζεται ώστε να δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα.
Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται ιδιαίτερα, ο φωτισμός της τραπεζαρίας να εστιάζεται και να τοποθετείται πάνω από το τραπέζι. Αν ακολουθείτε κι εσείς αυτό τον τρόπο φωτισμού για την τραπεζαρία σας προσέξτε πολύ την ένταση του λαμπτήρα καθώς πρέπει να είναι απαλός και να δημιουργεί μία αίσθηση ηρεμίας. Όσοι βρίσκονται γύρω να νιώθουν ευχάριστα, άνετα, χαλαρά και αντιλαμβάνεστε ότι ένα πολύ δυνατό φως ακριβώς από πάνω τους θα τους εκνευρίσει ενώ αντίστοιχα ένα αδύναμο θα τους νυστάξει.
Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε διακόπτες με ροοστάτες, έχοντας μ’αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να προσαρμόζετε την ένταση ανάλογα με τη διάθεση. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην απόσταση του φωτιστικού από το τραπέζι όπου συνήθως επιλέγεται να είναι σε χαμηλή θέση. Πρέπει να έχει υπολογιστεί απολύτως σωστά ώστε να μην εμποδίζει τα βλέμματα των συνομιλητών και ασφαλώς να μην κινδυνεύουν να χτυπήσουν το κεφάλι τους όταν θα θέλουν να σηκωθούν από το τραπέζι.
Τώρα όσο αφορά το είδος του φωτιστικού που θα επιλέξετε, είναι καλό να εναρμονίζεται με το ύφος της τραπεζαρίας σας. Αν πάλι θέλετε να έχουν διαφορετικό στυλ τουλάχιστον ας υπάρχουν αντικείμενα στο χώρο για να «δένουν» μεταξύ τους ώστε να προκύπτει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα που θα το χαίρεστε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.