Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Πως να επιλέξετε έπιπλα για μικρούς χώρους

Ένας μικρός χώρος μπορεί να έχει χαρακτήρα, αρκεί να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα, χρώματα και διακοσμητικά που θα τον κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερος και περιεκτικός. Άλλωστε, η κομψότητα και το στυλ δεν εξαρτώνται από το μέγεθος. 

Οι περισσότεροι επιλέγουν μικρά έπιπλα για μικρούς χώρους. Λάθος! Ένα μικρό σαλόνι δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επιπλωθεί και με μικρά έπιπλα. Ένας μεγάλος γωνιακός καναπές για παράδειγμα είναι πιο λειτουργικός. Αν επιλέξετε μάλιστα ένα μεγάλο διασπώμενο καναπέ σε διαφορετικά χρώματα δημιουργείται ένα βασικό στοιχείο που ταιριάζει απόλυτα στο χώρο.

Κι αν ο καναπές έχει κι αποθηκευτικό χώρο, τότε έχετε κάνει την κατάλληλη επιλογή. Το μεγαλύτερο ζήτημα στους μικρούς χώρους είναι η αποθήκευση. Εκτός από τον καναπέ, επιλέξτε το τραπεζάκι σαλονιού σας σε ανοιχτές, διαφανές ή μεταλλικές αποχρώσεις με αποθηκευτικό χώρο και δημιουργήσετε έξτρα επίπεδα αποθήκευσης. 
Ακόμη για εξοικονόμηση χώρου, αλλά και για να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι το σαλόνι σας είναι πιο μεγάλο, προτίμησε τα ράφια από γυαλί ή διαφανές πλαστικό στους τοίχους.

Extra tips για να δημιουργήσετε οπτική στο χώρο: 
● χρησιμοποιήστε χαμηλά έπιπλα με λιτές και καθαρές γραμμές.
● Προτιμήστε έπιπλα χωρίς μπράτσα. Οι πολυθρόνες και οι καναπέδες χωρίς “μπράτσα” είναι η ιδανικότερη επιλογή για τα μικρά σαλόνια, καθώς ο χώρος φαίνεται πιο ανοιχτός και φωτεινός.
● Δώστε ζωντάνια στο χώρο με τα διακοσμητικά. Κολλήστε μία εικόνα στο τοίχο, ένα στενό βάζο δαπέδου ή ένα ψηλό φωτιστικό δαπέδου για να επεκτείνεται το χώρο. 
● Επιλέξτε έπιπλα με μικρά πόδια που τα κάνουν να φαίνονται πιο απλά και επεκτείνουν τον χώρο. 
● Παίξτε με τις αποχρώσεις. Στους μικρούς χώρους αποφύγετε τα σκούρα έπιπλα. Μπορείτε να επιλέξτε σκούρα έπιπλα μόνο για να δώσετε βάθος σε ένα φωτεινό σαλόνι που κυριαρχούν οι ανοιχτές αποχρώσεις 
● Μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο με την χρήση καθρέφτη. Επιλέξτε ένα καθρέπτη με ιδιαίτερο design, όπως ένας καθρέφτης ρολόι και δώστε στυλ και βάθος στο χώρο
● Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτάζουν το παράθυρο ή το μπαλκόνι κι όχι τον τοίχο. 
● Εκμεταλλευτείτε το χώρο πίσω από τα έπιπλα και δημιουργήσετε ράφια διακόσμησης και αποθήκευσης