Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Τεχνικές για να κάνετε τους μικρούς χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι!

Αν ο προσωπικός σας χώρος είναι μικρός και αισθάνεστε να σας «πνίγει», υπάρχουν τρόποι για να δείχνει μεγαλύτερος και την ίδια στιγμή να είναι λειτουργικός χωρίς να σας βαραίνει. Πρώτο και βασικό αλλάξτε χρώμα στους τοίχους, επιλέξτε κρεμ αποχρώσεις και ένα παγωμένο μπλε που συνδυαστικά δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μεταμορφώνοντας στην κυριολεξία την αίσθηση του χώρου. Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα πάντα κάνουν τα μικρά δωμάτια να δείχνουν φωτεινά και ευρύχωρα.
Το στυλ των επίπλων να είναι λιτό και με καθαρές γραμμές και σε μέγεθος που αντιστοιχεί στην κλίμακα των δωματίων. Αντιλαμβάνεστε πως ένας τεράστιος καναπές, όσο κι αν σας αρέσει, αν «μπουκώνει» το χώρο και χωράει ίσα ίσα μέσα στο δωμάτιο, θα κάνει το καθιστικό σας να δείχνει εκτός από μικροσκοπικό και αφιλόξενο.
Φροντίζουμε να τοποθετούμε τα έπιπλα που έχουν όγκο στους μεγαλύτερους τοίχους έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος στη μέση. Επιπλέον κάποια έπιπλα καλό είναι να έχουν ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Αυτή η αρμονία προσδίδει μία ηρεμία στο χώρο και τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος.
Μεγάλη η συμβολή και του φωτισμού που όταν είναι περιμετρικός μπορεί να κάνει θαύματα. Οι καθρέφτες επίσης, όταν τοποθετηθούν έξυπνα δημιουργούν τη ψευδαίσθηση του βάθους, κάτι που είναι ιδανικό για μικρούς χώρους. Αν μάλιστα αντανακλούν το φυσικό ή τεχνητό φως κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει αισθητά μεγαλύτερο.
Μην κρεμάτε μικρά κάδρα και φωτογραφίες στους τοίχους, ένας μεγάλος πίνακας αναδεικνύει καλύτερα τους μικρούς χώρους. Και τέλος ένας κομψός γυάλινος μπουφές ή τραπέζι δημιουργούν την αίσθηση ενός ανοιχτού, ελεύθερου χώρου, κάνοντας την ίδια στιγμή το δωμάτιο να δείχνει ανάλαφρο και φινετσάτο.