Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Επιλέξτε συνδυασμούς χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει το μπλε χρώμα με το αγορίστικο παιδικό δωμάτιο και το ροζ αντίστοιχα με το κοριτσίστικο. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν περιορισμοί, σημασία έχει η απόχρωση να αρέσει στο παιδί, να μην είναι ιδιαίτερα έντονη για να μην κουράζει τα μάτια και προκαλεί νευρικότητα ενώ μπορεί να γίνει συνδυασμός χρωμάτων για να είναι το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό. Μπορείτε να διαλέξετε διαφορετικά χρώματα για να οριοθετήσετε περιοχές μέσα στο ίδιο δωμάτιο, για παράδειγμα ο χώρος μελέτης, ο χώρος της διασκέδασης και το σημείο που το παιδί κοιμάται. Σε γενικές γραμμές σας προτείνουμε παστέλ αποχρώσεις και ουδέτερα ή φωτεινά χρώματα, εξηγώντας σας παρακάτω τους λόγους.

-Τα φωτεινά χρώματα αρέσουν πολύ στα παιδιά και τα ενθουσιάζουν όταν συνδυάζονται και δημιουργούν πολύχρωμα σχέδια. Φτιάχνουν πολύ τη διάθεση και θεωρούνται ιδανικά όταν η διακόσμηση του δωματίου αφορά κάποιο συγκεκριμένο θέμα.

-Τα παστέλ χρώματα προτείνονται κυρίως για τα βρεφικά δωμάτια ενώ για τα παιδικά μπορούμε να τα αναμείξουμε με ουδέτερες ή ζωντανές αποχρώσεις για να επιτευχθεί μία ήπια και ζεστή απόχρωση, ιδανική για χαλάρωση και για μελέτη.

-Τέλος τα ουδέτερα χρώματα είναι ιδανικά για το παιδικό δωμάτιο όταν δεν χρησιμοποιείται για παιχνίδι επειδή στο σπίτι μπορεί να υπάρχει ένας ανεξάρτητος χώρος γι’αυτό το λόγο. Τέτοια είναι το λευκό, το ασημί, το κρεμ, το γκρι, το καφέ, το χρυσό και το μπεζ. Μπορούν ιδανικά να συνδυαστούν με πιο έντονα χρώματα κάνοντας τα να αναδειχθούν στο χώρο και θεωρούνται μία ασφαλή επιλογή αφού ταιριάζουν με τις περισσότερες αποχρώσεις.