Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Διώξτε την σκόνη μακριά

Σίγουρα το ξεσκόνισμα είναι μια από τις δουλειές που κανείς μας δεν αγαπάει ιδιαιτέρως. Ειδικά το καλοκαίρι, που τα παράθυρα είναι ανοιχτά, η σκόνη συσσωρεύεται πολύ γρήγορα πάνω στα έπιπλα κι όσο κι αν καθαρίζουμε το σπίτι εξακολουθεί να είναι σκονισμένο. Επειδή γνωρίζουμε καλά πως κανείς δεν έχει τον χρόνο για να είναι με ένα ξεσκονοπανο στο χέρι, έχουμε συγκεντρώσει μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από το σπίτι για πολύ περισσότερο.

1.  Baby oil. Ρίξτε μια μικρή σταγόνα baby oil σε ένα βρεγμένο πανί ή ξεσκονόπανο και καθαρίστε όπως συνήθως. Το λάδι θα κρατήσει τη σκόνη μακριά από τα έπιπλά σας για πολύ περισσότερο ενώ θα τους δώσει και μια μοναδική γυαλάδα. Προσοχή να μην σας πέσει παραπάνω γιατί θα λαδώσει η επιφάνεια και δεν θα καθαρίζεται εύκολα.
2. Καθαρίστε συχνά το κλιματιστικό. Αν έχετε στο σπίτι σας κλιματιστικό, καθαρίστε τακτικά τα φίλτρα γιατί βοηθούν στη μείωση της σκόνης. Αν και η σκόνη θα συνεχίσει να μαζεύεται ωστόσο το καθαρό φίλτρο θα επιβραδύνει το ρυθμό συσσώρευσης της.
3. «Σφραγίστε» τις πόρτες.Ένας επιπλέον τρόπος για να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από το σπίτι είναι να «σφραγίσετε» το κάτω μέρος από τις μπαλκονόπορτες και την εξώπορτα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να μπει η σκόνη μέσα στο σπίτι. Βέβαια λίγη σκόνη θα μπαίνει κάθε φορά που θα ανοίγετε για να αερίζεται το σπίτι σας, αλλά δεν θα είναι τόσο πολύ.
4. Επιλέξτε το σωστό ξεσκονόπανο. Μπορεί μέχρι τώρα να ξέρατε πως ένα βαμβακερό πανί ή μια παλιά μπλούζα είναι το τέλειο ξεσκονόπανο για το σπίτι σας, αλλά δυστυχώς όχι. Πλέον τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και στον τομέα του ξεσκονίσματος. Το καλύτερο ύφασμα για να ξεσκονίσετε είναι το πανάκι με μικροΐνες, που παγιδεύει τη σκόνη και δυσκολεύει στη συσσώρευση της.
5. Σκουπίστε τακτικα. Μπορεί το σκούπισμα του σπιτιού με την ηλεκτρική σκούπα να είναι «βάσανο» όμως θα πρέπει να σκουπίζετε σε πιο τακτική βάση. Το καλοκαίρι αν σκουπίζετε 2 φορές την εβδομάδα, δεν θα χρειάζεται να ξεσκονίζετε τόσο συχνά.

Φτιάξτε τα δικά σας καθαριστικά 

«Μαγικό» ξεσκονοπανο. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ξεσκονόπανο που θα διώξει την σκόνη μακριά μια για πάντα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη γλυκερίνη. Προμηθευτείτε την από φαρμακείο ή κατάστημα κεριών. Βάλτε σε ένα μπολάκι ίση ποσότητα νερού και γλυκερίνης και βουτήξτε το ξεσκονόπανο στο μείγμα. Στύψτε καλά και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Με μια μόνο κίνηση τα έπιπλά σας θα γυαλίζουν και δεν θα χρειάζεται να τα περνάτε δεύτερη φορά. Η γλυκερίνη θα «μαγνητίσει» τη σκόνη και θα αφήσει τα έπιπλα λαμπερά και καθαρά. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Φυσικό καθαριστικό. Για να ξεσκονισετε όλα τα έπιπλα του σπιτιού μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό που βοηθάει στη μη συσσώρευση της σκόνης. Ανακατέψτε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αιθέριο έλαιο λεμονιού, 1/2 φλ. λευκό ξίδι, 4 φλ. νερό. Ανακατέψτε καλά το μείγμα, βάλτε το σε ένα σπρέι και ψεκάστε το πανάκι ξεσκονίσματος που διαθέτετε. Προσοχή τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε να τα ψεκάζετε πάντα πάνω σε ένα πανάκι κι όχι απευθείας στα έπιπλα.