Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Πως θα διακοσμήσετε σωστά την κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού μας κι είναι λογικό να θέλουμε να την δημιουργήσουμε όπως την έχουμε ονειρευτεί. Ωστόσο, το αποτέλεσμα συχνά είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Κι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν ορισμένα κοινά λάθη τα οποία υποβαθμίζουν το αγαπημένο μας δωμάτιο.
Σας παρουσιάζουμε τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας για να τα αποφύγετε και να δημιουργήσετε το δωμάτιο των ονείρων σας!

Πείτε όχι στα πολλά έπιπλα
Είναι λογικό να θέλετε να χωρέσετε στην κρεβατοκάμαρα σας τα πάντα: κρεβάτι, κομοδίνο, ντουλάπα, boudoir. Κι όμως αυτό δεν γίνεται. Τουλάχιστον όχι πάντα. «Φορτώνοντας» την κρεβατοκάμαρα με πολλά έπιπλα, μειώνουμε το χώρο κίνησης και ο χώρος μοιάζει μικρός και πνικτικος. 
Η πιο ρεαλιστική και αποτελεσματική κίνηση είναι να μετρήσετε το χώρο και να επιλέξετε τα πιο πρακτικα και χρηστικα έπιπλα που χωρούν στο δικό σας υπνοδωματιο. Δυστυχώς, μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε κάποιο έπιπλο εκτός του χώρου αλλά θα είναι για καλό! Ο νέος χώρος θα είναι πιο απλός, πιο λειτουργικός και θα τον απολαμβάνετε περισσότερο.

Δωστε σημασία στο φωτισμό
Ο σωστός φωτισμός μπορεί πραγματικά να αλλάξει τελείως ένα χώρο! Φυσικά, ο πιο καλός φωτισμός είναι το φυσικό φως. Γι’αυτό φροντίζουμε να μην μπλοκάρουμε το φυσικό φως με βαριές κουρτίνες ή αντικείμενα μπροστά στα παράθυρα. Όταν όμως το φυσικό φως δεν επαρκει,ενισχύουμε το χώρο με τεχνητό φως επιλέγοντας το κατάλληλο φωτιστικό οροφής και πορτατίφ. Μια καλή λύση επίσης είναι ο κρυφός φωτισμός που δίνει ωραίο εφέ στο χώρο.

Δημιουργήστε χρωματικές αντιθέσεις
Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι το μυστικό που κάνει ένα δωμάτιο ενδιαφέρον και καλόγουστο. Ωστόσο κρύβουν πολλούς κινδύνους. Η πολυχρωμία δεν εχει πάντα καλό αποτελεσμα. Μια καλή ιδέα για να δημιουργήσετε αντιθέσεις χρωμάτων είναι να επιλέξετε δύο χρώματα και να πειραματιστείτε με τις αποχρώσεις αυτών των δύο στους τοίχους, τα διακοσμητικά και τα υφάσματα, αντί να μπλέκετε πολλά χρώματα.

Δώστε βάση στα διακοσμητικά
Το να συνδυάζετε σωστά μεταξύ τους τα μικροπράγματα και τα διακοσμητικά στην κρεβατοκάμαρα είναι το κλειδί για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα! Οι περισσότεροι τείνουν να στοιβάζουν τα μικροπράγματα σε ένα ράφι ή ένα έπιπλο, χωρίς να δίνουν σημασία στο χρώμα ή στη χρήση τους. Το αποτέλεσμα είναι το δωμάτιο να δείχνει μπερδεμένο. Για ένα πιο όμορφο και οργανωμένο αποτέλεσμα η λύση είναι να δημιουργήσετε μικρές ζώνες στην κρεβατοκάμαρα σας, όπου θα τοποθετείτε τα πράγματα που ταιριάζουν ανά στυλ ή χρώμα.

Επιλέξτε το σωστό χαλί
Μια κρεβατοκάμαρα επιβάλλεται να έχει ένα χαλί που να την καλύπτει επαρκώς, ειδικά το χειμώνα. Με ένα όμορφο και πλούσιο χαλί ο χώρος δείχνει ζεστός και φιλόξενος. Επιλέξτε χαλιά σε μεγάλες διαστάσεις που καλύπτουν επαρκώς το χώρο και θα πετύχετε ένα αρμονικο αποτέλεσμα που θα κανει την κρεβατοκάμαρα σας να φαίνεται πιο μεγάλη. 

Αναδείξτε το επίκεντρο της κρεβατοκάμαρας
Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα σημείο εστίασης. Ένα σημείο που αποτελεί το επίκεντρο και «τραβα» τα βλέμματα. Στην κρεβατοκάμαρα αυτό το σημείο είναι το κρεβάτι. Με επίκεντρο, λοιπόν, το κρεβάτι θα διακοσμήσετε και το υπόλοιπο δωμάτιο. Ακολουθήστε το στυλ και τα χρώματα του κρεβατιού που έχετε επιλέξει και επιλέξτε υφάσματα, μαξιλάρια,διακοσμητικά που θα το αγκαλιάσουν αρμονικά δημιουργώντας μια cozy ατμόσφαιρα