Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Ανακαίνιση κουζίνας

Αναμφισβήτητα η κουζίνα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους σε ένα σπίτι, καθώς είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο του σπιτιού μας. Το βασικότερο σε μία κουζίνα είναι να είναι πρακτική ώστε να κινείστε άνετα σε αυτήν και να βρίσκεστε εύκολα αυτά που χρειάζεστε. Εκτός όμως από την πρακτικότητα η κουζίνα του σπιτιού μας πρέπει να είναι και εμφανίσιμη, καθώς είναι βασικό στοιχείο διακόσμησης, αλλά παράλληλα να είναι και ανθεκτική ώστε να αντέξει σε βάθος χρόνου.
Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν να κάνουν ανακαίνιση στην κουζίνα τους. 

Η ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να γίνει χωρίς να απαιτούνται άλλες εργασίες στο σπίτι. Τα σύγχρονα νοικοκυριά επιλέγουν έναν ενιαίο χώρο μεταξύ της κουζίνας και του σαλονιού. Τα σημερινά έπιπλα κουζίνας, άλλωστε, είναι υψηλής αισθητικής και έτσι ο χώρος της ανακαινισμένης κουζίνας με το σαλόνι δένουν αρμονικά.

Αρχικά, λοιπόν, κατά την ανακαίνιση της κουζίνας θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την εργονομία και τον φωτισμό. Ώστε να κάνετε πιο εύκολα και ευχάριστα τις δουλειές σας, ενώ μην ξεχάσετε να έχετε επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους. Τα ανοιχτά ράφια, οκ κύβοι στο  τοίχο ακόμη και η αξιοποίηση του κενού χώρου πάνω από τα ντουλάπια είναι μερικές μόνο ιδέες για επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Αν μάλιστα έχετε ενιαία κουζίνα με το σαλόνι σας μπορείτε να προσαρμόσετε την διακόσμηση έτσι ώστε ο ένας χώρος να είναι συνέχεια του άλλου. Επιλέξτε να βάλετε βιβλία για παράδειγμα πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας ή ένα παγκάκι / καναπέ αντί για καρέκλες γύρω από το τραπέζι σας ώστε να συνδέσετε τους δύο χώρους.  

Τέλος, κατά την ανακαίνιση της κουζίνας μην παραλείψετε να εξασφαλίσετε τον σωστό εξαερισμό του χώρου, είτε με φυσικούς τρόπους, όπως τα παράθυρα, είτε με κάποια ηλεκτρική συσκευή.


Συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση κουζίνας

Μια όμορφη και χρηστική κουζίνα μπορεί να ομορφύνει και να διευκολύνει αρκετά την καθημερινότητά μας. Ας δούμε λοιπόν τι χρειάζεται να προσέξετε για μια πετυχημένη ανακαίνιση κουζίνας

Σκεφτείτε από πριν: Όταν επανασχεδιάζετε μια κουζίνα βάλτε την λειτουργικότητα πρώτη. Ότι σχήμα και να έχει προσέξτε να διατηρήσετε το εργονομικό τρίγωνο. Κουζίνα-νεροχύτης-ψυγείο σε τριγωνική διάταξη με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 2 μέτρα.

Κάντε χώρο: Το μεγαλύτερο λάθος σχεδιασμού είναι η μη πρόβλεψη ικανοποιητικών χώρων αποθήκευσης. Βάλτε βαθιά συρτάρια για να αποθηκεύετε σκεύη και ντουλάπια μεγάλα για να κρύβετε συσκευές και να τις διώξετε από τον πάγκο.

Ασφάλεια: Λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ασφάλεια στη κουζίνα. Στρογγυλεμένες γωνίες, επιλογή πλακιδίων που δεν γλιστράνε, πορτάκια από ασφαλή υλικά και φούρνοι σε ύψος για ενήλικες θα αποτρέψουν τα  ατυχήματα.

Βάλτε χρώμα: επιλέξτε προσεκτικά το χρώμα που θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας. Θέλετε ο χώρος να είναι φωτεινός; Κινηθείτε σε αποχρώσεις του λευκού - γκρι. Θέλετε ο χώρος να είναι παραδοσιακός κινηθείτε σε αποχρώσεις του ξύλου. Μια καλή και μοντέρνα επιλογή που ταιριάζει στα περισσότερα σπίτια είναι να συνδυάσετε το ασπρόμαυρο σε ντουλάπια και πάγκο.