Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Τραπεζαρία - κουζίνα: πως να δημιουργήσετε έναν ισορροπημένο ενιαίο χώρο

Οι μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι αποτελούν ιδανική επιλογή για πολυάσχολους ανθρώπους όπως οικογένειες με παιδιά, που οι δραστηριότητες είναι πολλές. Σε έναν ενιαίο χώρο μπορεί κάθε σημείο να αξιοποιηθεί και να κερδίσετε χώρο. 

Ο πιο εύκολος χώρος του σπιτιού που μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως ειναι η ενιαία κουζίνα - τραπεζαρία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις ώρες της ημέρας για διαφορες δραστηριότητες. 

Η δημιουργία κουζίνας-τραπεζαρίας είναι μια μοντέρνα, αλλά συνάμα κλασική ιδέα, η οποία με την σωστή επιλογή, δεν μπορεί ποτέ να πάει λάθος, και δημιουργεί φιλική και προσιτή ατμόσφαιρα σε κάθε σπίτι.  

Πώς να δημιουργήσετε έναν ενιαίο και ισορροπημένο χώρο κουζίνας - τραπεζαρίας; 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και δημιουργήσετε τον πιο λειτουργικό χώρο του σπιτιού. 

Ανακατέψτε τα έπιπλα

Συνήθως η κουζίνα περιέχει ντουλάπια και χώρους αποθήκευσης που ποτέ δεν είναι αρκετά. Μεγαλώστε την κουζίνα σας βάζοντας μια κρυσταλιέρα ή έναν μπουφέ στο χώρο της τραπεζαρίας κι ενώστε αρμονικά τα δωμάτια. Έτσι θα έχετε παντού αποθηκευτικούς χώρους. 

Επιλέξτε σωστά χρώματα

Για να ενώσετε αρμονικά δύο χώρους τον πρώτο λόγο έχουν τα χρώματα. Επιλέξτε τα ίδια χρώματα για τους τοίχους των δύο δωματίων και δώστε πινελιές αντίθεσης στην διακόσμηση. Έτσι θα δημιουργήσετε έναν ισορροπημένο αποτέλεσμα που δεν θα κουράζει με την μονοτονία του. Στόχος είναι τα δύο δωμάτια επικοινωνούν. 

Διαλέξτε υλικά που να ταιριάζουν

Εκτός από τα χρώματα, τα υλικά κατασκευής είναι εξίσου σημαντικά για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα αν στα έπιπλα της κουζίνας σας κυριαρχεί το ξύλο δεν μπορεί η τραπεζαρία να είναι μεταλλική. Η φυσική αρμονία των υλικών είναι αυτή που δίνει την αισθητική ισορροπία που χρειάζεται ένας ενιαίος χώρος. Επιλεξτε υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους και «παιξτε» με τις υφές για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα.  

Φωτισμός 

Ο φωτισμός ενός χώρου είναι εκείνος που δημιουργεί την αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης. Εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό φως. Μπορείτε να βάλετε την τραπεζαρία σας μπροστά στο παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα και να επιλέξετε φωτιστικά με απαλό φωτισμό που να εστιάζει στην τραπεζαρία. Με αυτό τον τρόπο η τραπεζαρία δείχνει πιο εντυπωσιακή και είναι σαν να σας προσκαλεί να καθίσετε. 

Διακοσμητικές πινελιές

Τα διακοσμητικά είναι η ιδανική επιλογή για να δώσετε πινελιές χρώματος ή αντίθεσης στο χώρο και να αναδείξετε τα έπιπλα σας. Προσθέστε πινελιές που θα αναδείξουν την τραπεζαρία, την πολυχρηστικότητα της και θα εκφράζουν τον χαρακτήρα σας 


Βρείτε την τραπεζαρία που ταιριάζει στο δικό σας χώρο και γούστο και δημιουργήστε το σπίτι των ονείρων σας στις Τραπεζαρίες