Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Γρατζουνιές στα έπιπλα: πως θα απαλλαγείτε

Ο γιος σας «τρέχει» τα αυτοκινητάκια του πάνω στο ξύλινο τραπεζάκι σας; Μετακομίσατε και οι γωνίες ενός επίπλου έχουν γδαρθεί κατά την μεταφορά; Το ύφασμα στον καναπέ σας έχει σημάδια; Αν όλα αυτά σας ακούγονται γνωστά τότε πιθανότατα να θέλετε να μάθετε και τον τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες φθορές και θα διατηρήσετε τα έπιπλά σας σαν καινούρια για πολύ καιρό. 

Όπως ήδη να γνωρίζετε δεν υπάρχει ένας τρόπος καθαρισμού και συντήρησης ενός επίπλου. Κάθε έπιπλο ανάλογα με τον τύπο και τα υλικά του, υπάρχει και διαφορετικός τρόπος καθαρισμού και συντήρησης. Ωστόσο όταν μιλάμε για γρατζουνιές, αναφερόμαστε κυρίως στα ξύλινα έπιπλα. Για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες φθορές υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Πάμε να τους ανακαλύψουμε 

Απομακρύνετε τις γρατζουνιές 
Για  να απομακρύνετε τις γρατζουνιές, ο  πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήστε έναν ειδικό μαρκαδόρο, ίδιου χρώματος με το ξύλο, για να κρύψετε τις γρατζουνιές. Τέτοιου είδους μαρκαδόρους θα βρείτε εύκολα στα καταστήματα ειδών επίπλων και επιδιορθώσεων ή σε χαρτοπωλεία. Ωστόσο υπάρχουν και φυσικοί τρόποι που δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ευρώ.

Μια απλή και δοκιμασμένη μέθοδος είναι να ανακατέψετε 1/4 ξίδι και 3/4 ελαιόλαδο και με ένα βαμβακερό πανί να τρίψετε το έπιπλό σας στα σημεία που έχει γρατσουνιές. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε τις μικρές γρατσουνιές. 

Αν σε κάποιο σημείο το έπιπλό σας έχει αποχρωματιστεί τότε χρησιμοποιήστε κατακάθι καφέ. Το έλαιο που περιέχει ο καφές θα απορροφηθεί από το ξύλο και με αυτόν τον τρόπο θα επαναφέρετε το χρώμα. Προσοχή: το συγκεκριμένο συνίσταται για σκούρα έπιπλα. Για πιο ανοιχτόχρωμα έπιπλα προτιμήστε την ψίχα καρυδιού.

Για πιο δύσκολες γρατζουνιές επιλέξτε να βουτήξετε έναν φελλό σε ελαιόλαδο. Τρίψτε ελαφρά τις γρατζουνισμένες επιφάνειες και θα τις δείτε να γυαλίζουν και να επαναφέρουν την λάμψη τους