Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Συντήρηση και καθαρισμός επίπλων

Όπως επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τα έπιπλα που αγοράζουμε για να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, έτσι χρειάζεται να δώσουμε προσοχή και στα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και συντήρησης  των επίπλων μας, καθώς και την αποφυγή εκείνων που θα μπορούσαν να τα καταστρέψουν, ωστε να διατηρήσουμε τα έπιπλά μας σαν καινούργια για μια ζωή. Κάθε έπιπλο, όμως, ανάλογα τα υλικά κατασκευής τους χρειάζεται και διαφορετικό τρόπο συντήρησης και καθαρισμού. Ας ανακαλύψουμε μαζί τον σωστό τρόπο καθαρισμού κάθε επιφάνειας. 

Ο καθαρισμός των επίπλων
Όταν σκεφτόμαστε έπιπλα, το πρώτο υλικό που έρχεται στο μυαλό όλων είναι φυσικά το ξύλο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως και η επιφάνεια του είναι ξύλινη. Καλό είναι να μπορείτε να ξεχωρίσετε τα είδη των επίπλων που έχετε για να είστε πιο αποτελεσματικοί και στην συντήρηση τους. Τα ξύλινα έπιπλα μπορούν να διαχωριστούν ως εξής: με βερνίκι, με φυσικό ξύλο, έπιπλα-αντίκες και με λάκα.

  • Ξύλινα Έπιπλα με βερνίκι: για να τα καθαρίσετε αποφύγετε εντελώς τα χημικά προϊόντα, τα οποία μπορεί να το καταστρέψουν. Επιλέξτε ένα μαλακό πανί με μικροΐνες, το οποίο έχετε βουτήξει σε χλιαρό νερό και το έχετε στραγγίξει καλα. με αυτόν τον τροπο θα κάνετε το βερνίκι να λάμπει 
    Έπιπλα από φυσικό ξύλο: Τα έπιπλα από φυσικό ξύλο για να τα καθαρίσετε πρέπει να ξεσκονίζετε συχνά με ένα στεγνό πανί. Στη συνέχεια, περάστε ένα στεγνό μάλλινο ύφασμα για να γυαλίσετε το ανάγλυφο του ξύλου.
  • Αντίκες από μασίφ ξύλο: Τα έπιπλα-αντίκες είναι κατασκευασμένα συνήθως από μασίφ ξύλο. Προκειμένου να τα καθαρίσετε, σκουπίστε τα με ένα στεγνό μάλλινο ύφασμα ή δέρμα σαμουά.
  • Ξύλινα έπιπλα με λάκα ή laminate: Τα έπιπλα από λακαρισμένο ξύλο καθαρίζονται με ένα μαλακό πανί με μικροΐνες. Το πανί πρέπει φυσικά να το στραγγίσετε καλά. Χρησιμοποιήστε αμμωνία αντί για σαπούνι εάν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες.
  • Έπιπλα μπαμπού: Τα έπιπλα από φυσικές ίνες, όπως το μπαμπού, είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση και ως εκ τούτου είναι πιο επιρρεπή στις φθορές. Η λύση για τον καθαρισμό τους είναι το ζεστό νερό με σαπούνι πράσινο ή Μασσαλίας ή/και μαγειρική σόδα που θα περάσετε με καλά στραγγισμένο δέρμα. Μια φορά το χρόνο καλό είναι να τα περνάτε με ειδικό λάδι ειδικά αν παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο. 
  • Γυάλινες επιφάνειες: Τα μοντέρνα έπιπλα αποτελούνται από συνδυασμό δύο υλικών όπως ξύλο και γυαλί. Για να καθαρίσετε την γυάλινη επιφάνεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν με εκείνο που καθαρίζετε τα τζάμια. Αν όμως θέλετε μια πιο φυσική φόρμουλα καθαρσιμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα ζεστού νερού με ξύδι, το οποίο θα περάσετε με στραγγισμένο δέρμα σαμουά.
  • Έπιπλα με επένδυση από δέρμα: Τα έπιπλα μπορεί επίσης να έχουν κάλυμμα από δέρμα, απομίμηση δέρματος ή πετσί. Για να τα καθαρίσετε πλύνετε τα με σαπούνι γλυκερίνης και υγρό πανί, χωρίς να ξεπλύνετε και σκουπίστε τα με στεγνό πανί. Η γλυκερίνη διατηρεί τα υλικά αυτά απαλά και ευχάριστα στην αφή. 
  • Έπιπλα με κάλυμμα από ύφασμα: Εάν τα έπιπλά σας είναι καλυμμένα με υφάσματα, μπορείτε επίσης να τα καθαρίσετε με σαπούνι και νερό. Αν τα καλύμματα είναι αποσπώμενα τότε πλύντε τα στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς. Τα ευαίσθητα υφάσματα καλό είναι να τα καθαρίζετε μόνο με στεγνό καθάρισμα 
  • Έπιπλα από πλαστικό: Οι νέες τάσεις απαιτούν και νέα υλικά. Αν τα έπιπλα σας είναι κατασκευασμένα από πλαστικές επιφάνειες, περάστε τα με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με νερό και μαλακό απορρυπαντικό για να τα διατηρήσετε καθαρά.