Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Οδηγός προστασίας των ξύλινων επίπλων

Τα ξύλινα έπιπλα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ειδικά το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Σας παρουσιάζουμε βασικές συμβουλές φροντίδας για να διατηρήσετε τα έπιπλα σας όμορφα και υγιή. 

  1. Κρατήστε τα ξύλινα έπιπλά σας μακριά από την άμεση έκθεση στο φως του ήλιου. Το φως μπορεί να ξεθωριάσει το ξύλο ακριβώς όπως και τα υφάσματα. Να θυμάστε πως η παρατεταμένη έκθεση στο καυτό καλοκαιρινό ήλιο μπορεί να παραμορφώσει το ξύλο. Για να το αποφύγετε χρησιμοποιήστε μετά το καθάρισμα μια κρέμα ειδική για τα ξύλα.
  2. Διατηρήστε την υγρασία σε χαμηλά επίπεδα. Η υγρασία του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσει σε στρέβλωση των ξύλινων επίπλων. Για να το αποφύγετε κρατήστε το σπίτι σας δροσερό - ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού - κι χρησιμοποιείστε αφυγραντήρα στο χώρο σας αν είναι απαραίτητο. Να θυμάστε το ξύλο απορροφά και απελευθερώνει υγρασία με διακυμάνσεις, προκαλώντας διαστολή και συστολή, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε χαλασμένα ή σπασμένα έπιπλα.
  3. Αποφύγετε το νερό. Τα ξύλινα έπιπλα μπορείτε να τα καθαρίζετε με ένα ελαφρώς νωπό πανί. Η οποιαδήποτε έκθεση των επίπλων σε νερό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμούς καθώς το ξύλο απορροφά την υγρασία της επιφάνειάς του. 
  4. Χρησιμοποιήστε σπάντα σουβέρ για τα ποτήρια που θα ακουμπήσετε στα ξύλινα τραπεζάκια σαλονιού σας. Ένα ποτήρι κρύο νερό, λεμονάδα ή παγωμένο τσάι απευθείας στην επιφάνεια των ξύλινων επίπλων σας μπορεί να προκαλέσει κηλίδες στο ξύλο.  
  5. Χρησιμοποιήστε πάντα σουπλά για τα πιάτα που θα ακουμπήσετε στην τραπεζαρία σας. Τα ζεστά πιάτα δημιουργούν υδρατμούς, οι οποίοι απορροφώνται από το ξύλο.