Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Διαμορφώστε το σαλόνι σας σύμφωνα με το feng shui.

Τα feng shui tips μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα όμορφο, λειτουργικό και ενεργειακά ισορροπημένο χώρο. Η αρμονία και η ισσορροπία σ’ έναν χώρο εξαρτάται κυρίως από την θέση των επίπλων. Και πιο είναι το πιο βασικό έπιπλο για το σαλόνι; Μα φυσικά ο καναπές! Το σημείο που θα τοποθετηθεί έχει ιδιαίτερη σημασία σύμφωνα με το feng shui για την αρμονία και την ισορροπία τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον όσο και επαγγελματική επιτυχία. 

Θέση του καναπέ στον χώρο.
Ανάλογα με το ποιά ενέργεια θέλουμε να έχει ο χώρος μας θα επιλέξουμε και την θέση του καναπέ μας.
Για οικογενειακή αρμονία τοποθετούμε τον καναπέ στην βορειοδυτική πλευρά. Για να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας η τον τοποθετούμε ανατολικά με φορά προς την δύση. Για καλύτερη επικοινωνία στις οικογενειακές και επαγγελματικές συζητήσεις, τοποθετούμε τον καναπέ μας στα βόρεια με φορά προς τον νότο.
Σε όποια φορά κι αν επιλέξετε να τον τοποθετήσετε μην ξεχνάτε πως ο καναπές πρέπει πάντα να έχει την πλάτη του προς τον τοίχο και όχι μπροστά, κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα εισόδου, καθώς μπλοκάρουμε την ροή της ευνοϊκής ενέργειας στον χώρο.

Σχήμα του καναπέ
Όπως είναι φυσικό εκτός από την θέση του καναπέ, σημαντικό ρόλο έχει και το σχήμα του.  Φροντίζουμε να επιλέξουμε έναν καναπέ με «yin» ιδιότητες, δηλαδή με καμπύλες γραμμές και στρογγυλεμένες άκρες. Βέβαια, το σχήμα του καθορίζεται και από τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού. Στόχος, σύμφωνα με το feng shui, είναι να υπάρχει ένα ευνοϊκό, αρμονικό σχήμα μεταξύ των επίπλων. Το σχήμα που θα δημιουργήσουν τα έπιπλα μπορεί να είναι τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, στρογγυλό ή πολύγωνο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε έναν τριθέσιο καναπέ τοποθετούμε μπροστά του δύο πολυθρόνες, έτσι, ώστε νοητά να έχει δημιουργηθεί ένα τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα.  
Αν ο καναπές είναι γωνία, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε μπροστά στον καναπέ μια πολυθρόνα ή σκαμπό, έτσι ώστε πάλι να έχουμε τετράγωνο σχήμα. Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε τρεις πολυθρόνες/σκαμπό σε ίση απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να έχουμε νοητά και ενεργειακά,στρογγυλό ή πολύγωνο σχήμα. Εάν πάλι έχετε δύο καναπέδες, η καλύτερη θέση είναι ο ένας απέναντι από τον άλλο.

Χρώμα στα υφάσματα 
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο ακόμη και το χρώμα του καναπέ έχει σημασία για την καλή ενέργεια. Εάν ο καναπές σας είναι τοποθετημένος βόρεια, βορειοανατολικά ή νότια, τότε επιλέγετε κόκκινο σκούρο χρώμα. Αν είναι τοποθετημένος βορειοδυτικά, νοτιοδυτικά ή δυτικά επιλέγετε ζεστές αποχρώσεις του καφέ ή κρεμ. Εάν ο καναπές σας είναι σε αντίθετο χρώμα απο τα παραπάνω μπορείτε να επιτύχουμε την θετική ενέργεια τοποθετώντας διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια στο ευνοϊκό χρώμα.