Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Κουκέτα στο παιδικό δωμάτιο: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Η οικογένεια συνεχίζει να μεγαλώνει και τα παιδιά σου πρέπει να μοιραστούν ένα δωμάτιο; Μια σωστή επιλογή είναι η κουκέτα, κυρίως όταν το δωμάτιο έχει ύψος τουλάχιστον 2,80μ.

Ποια είναι όμως η καταλληλη κουκέτα για σένα; Σας παρουσιάζουμε τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρείτε για να μην συμβεί κανένα ατύχημα στα παιδιά

Τα κρεβάτια κουκέτες είναι το όνειρο κάθε παιδιού. Είναι μια εναλλακτική, πρωτότυπη και κυρίως έξυπνη επιλογή για να κοιμούνται τα παιδιά όταν μοιράζονται το υπνοδωμάτιο. Όμως αποτελεί και μια δημοφιλής επιλογή και των γονιών καθώς με τη χρήση κουκέτας εξοικονομείται χώρος στο παιδικό δωμάτιο ενώ σε πολλές περιπτώσεις η αγορά της είναι σημαντικά πιο οικονομική από την αγορά δύο συμβατικών κρεβατιών. Βέβαια, οι κουκέτες εκτός από τα πλεονεκτήματά τους έχουν και ενα σοβαρό μειονέκτημα, το ύψος! Αν η κουκέτα δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στο δωμάτιο ή τα παιδιά δεν έχουν την κατάλληλη ηλικία για την χρήση της, τότε πολύ εύκολα μπορεί αν υπάρξουν τραυματισμοί. 
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν όλους τους κανόνες ασφαλείας για την σωστή χρήση της κουκέτας. 

1. Η κουκέτα να έχει προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Η πιο σημαντική συμβουλή  είναι να αγοράζετε πάντα μια κουκέτα από πιστοποιημένο κατάστημα που ανταποκρίνεται στα υποχρεωτικά πρότυπα ασφαλείας. Πρόκειται για κανόνες ασφαλείας που καλύπτουν όλες τις πτυχές της κατασκευής και του σχεδιασμού – με ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος των κενών και των διαστημάτων, καθώς είναι εύκολο για μικρά κεφάλια, χέρια και πόδια να πιαστούν. 
2. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες συναρμολόγησης Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία συναρμολόγησης και στησίματος της κουκέτας διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο οδηγιών. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε το πώς θα στηθεί η κουκέτα προτού αρχίσετε να βιδώνετε και να συναρμολογείτε τα κομμάτια της.  Ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα θα διασφαλιστεί ότι όλα είναι σταθερά και καρφωμένα στο σωστό μέρος.
3. Η σωστή τοποθέτηση των προστατευτικών. Για να είστε σίγουρη πως η κουκέτα σας είναι ασφαλής για τα παιδιά χρειάζεται να ελέγξετε τα προστατευτικά και το στρώμα. Τα προστατευτικά θα πρέπει να στερεώνονται και στις τέσσερις πλευρές του πάνω κρεβατιού, ενώ τα κάγκελα θα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 20 πόντους πάνω από το στρώμα και να εφαρμόζουν σταθερά στο σκελετό του κρεβατιού. Το στρώμα, εκτός από την καλή ποιότητά του, θα πρέπει και να εφαρμόζει πολύ καλά μέσα στο καλούπι του κρεβατιού, ώστε να μην γλιστρήσει στις κινήσεις του παιδιού.
4. Οι κατάλληλες σκάλες. Οι σκάλες πρέπει να είναι φιλικές προς το παιδί, ώστε να μπορεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει εύκολα μόνο του χωρίς να χρειάζεται βοήθεια από τους ενήλικες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τη νύχτα, όταν το παιδί μπορεί να χρειαστεί να σηκωθεί για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. 
5. Η σωστή θέση του κρεβατιού. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, όταν πρόκειται γι ακουκέτα η θέση του κρεβατιού είναι πολύ σημαντική. Για παράδειγμα μια κουκέτα δεν μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στο παράθυρο. Αν το παιδί φτάνει εύκολα να πιάσει την κουρτίνα τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε θέση την κουκέτα, καθώς μπορεί να πιαστεί και να πέσει.
6. Η κατάλληλη ηλικία. Αν και είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά, ωστόσο ο ύπνος στο πάνω κρεβάτι της κουκέτας δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 9 ετών. Μπορεί το το παιδί σας να σας ζητά επίμονα να κοιμηθεί στο πάνω κρεβάτι και να στεναχωριέστε που βάζετε φρένο στην επιθυμία του, αλλά η ασφάλεια του είναι σίγουρα το πιο σημαντικό. Διδάξτε του την αρετή της υπομονής και σύντομα θα έρθει η στιγμή που εκείνο θα μπορεί να ανέβει στο πάνω κρεβάτι.