Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

Πως να καθαρίσετε τα χαλιά σας στο σπίτι.

Προτάσεις για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των χαλιών σας ώστε να τα έχετε για μια ζωή. 

 

Για να μπορέσετε να διατηρήσετε τα χαλιά σας σαν καινούργια για πολύ καιρό, πρέπει να ξέρετε πώς να τα φροντίσετε, πώς να τα καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα και πώς να αποφύγετε το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Μη διστάσετε να τα δώσετε για επαγγελματικό καθαρισμό όταν είναι απαραίτητο, αλλά μέχρι τότε για να διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά και να διώξετε μικρούς καθημερινούς λεκέδες συγκεντρώσαμε τις απαραίτητες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε.  

 

Προτάσεις για τη συντήρηση των χαλιών

Όταν αγοράσετε ένα χαλί κρατήστε τις οδηγίες καθαρισμού. Έτσι θα ξέρετε από τι υλικό είναι φτιαγμένο (μαλλί, δέρμα, μετάξι, βισκόζη, γιούτα, πολυπροπυλένιο ή άλλες φυσικές ή συνθετικές ίνες) και ποια είναι η πυκνότητα της ίνας. Αυτές οι πληροφορίες θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες όταν θα χρειαστεί να καθαρίσετε το χαλί.

Οι μοντέρνες ηλεκτρικές σκούπες είναι πολύ αποτελεσματικές, αλλά η μεγάλη ισχύς μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε επιθετικό καθάρισμα για τα χαλιά. Αν προσέξετε ότι η σκούπα τραβάει πολλές ίνες από το χαλί, ρυθμιστε τη σε χαμηλότερη ισχύ.

Μην χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τα φουντάκια ή τα κρόσια των χαλιών σας γιατί θα καταστραφούν.

Οι λεκέδες δεν εξαφανίζονται ποτέ με το τρίψιμο. Ο καλύτερος τρόπος για να τους «αντιμετωπίσετε» είναι να δράσετε άμεσα με ταμποναριστές κινήσεις με ένα καθαρό λευκό πανί. Όσο πιο γρήγορα απορροφήσετε τον λεκε, τόσο πιο εύκολα θα καθαρίσει το χαλί σας.