Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Galanis inHouse
0
Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο καλάθι

Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης

5 φυτά που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά

Τα κουνούπια ίσως και να αποτελούν τα πιο ενοχλητικά έντομα με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι το καλοκαίρι. 

Ήρθε η ώρα να πειτε αντίο στους ιπτάμενους εχθρούς με φυσικό τρόπο. 
Σιτρονέλα : Η Σιτρονέλα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό και τα φύλλα του είναι αρκετά αρωματικά. Μπορεί να φυτευτεί και να διαρκέσει για χρόνια χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση.

Ευκάλυπτος : Ο Ευκάλυπτος είναι πολύ κοινό δέντρο σε πάρκα και άλση ακριβώς για την εντομοαπωθητική του δράση. Για την ιστορία με τη χρήση του ευκάλυπτου απαλλάχθηκαν από την ελονοσία τα λουτρά Κυλλήνης.

Βασιλικός : Ο βασιλικός είναι ετήσιο αρωματικό φαρμακευτικό φυτό. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες με διαφοροποίηση του μεγέθους, του φυλλώματος και του χρώματος. Όλες οι ποικιλίες έχουν το χαρακτηριστικό, υπέροχο άρωμα ειδικά όταν τρίψουμε τα φύλλα του και όλες οι ποικιλίες έχουν απωθητική δράση για τα κουνούπια και άλλα έντομα. 

Λεβάντα : Η λεβάντα είναι πολυετές φυτό με όμορφα, έντονα αρωματικά άνθη που αναπτύσσονται από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο. Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία στην παραγωγή αρωμάτων, σαπουνιών και άλλων προϊόντων ενώ έχουν αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Απομακρύνει πολύ αποτελεσματικά το σκόρο και τα κουνούπια.

Λουίζα : Η λουίζα είναι καλλωπιστικό, αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό. Ιδιαίτερα αγαπητό καθώς είναι εύκολο στην διατήρηση και ανάπτυξη του. Το αιθέριο έλαιο της χρησιμοποιείται κατακόρον στην παραγωγή εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.